Historien om os

Treshøje Gårdbutik er et landbrug med 45 hektar jord - primært til skovbrug, men en stor andel er også fredede

naturarealer med skov, hede, enge og vådområder, hvor vi laver naturpleje.

 

Gården er en familiegård. Den blev tidligere brugt som sommerbolig og dannede ramme om familieferier inden den blev et permanent hjem for os, der bor her i dag.

 

Navnet Treshøje stammer oprindeligt fra de 3 lyngbeklædte gravhøje, beliggende naturskønt midt på savannen i det fredede

naturområde. Historiske minder fra en svunden tid, hvor naturen på stedet også dengang var omdrejningspunktet for både

dyrkning og liv.

 

Galloway - solnedgang - Trehøje Gårdbutik

Naturpleje og dyrevelfærd

Naturen er særlig vigtig for os – selv den dag i dag, og vi sætter utrolig stor pris på at bo midt i det hele. Derfor sørger vi også for at passe godt på den, og det hjælper vores dyr os med. De sikrer en god og sund biodiversitet og holder naturen både smuk og tilgængelig for alle, der bruger den.

Samtidig har de til gengæld et godt og værdigt dyreliv på hederne med masser af plads til at røre sig, hvor de primært lever af græs samt vilde blomster og urter. De er lykkelige og glade dyr, og det mærker vi tydeligt, når de løber én i møde for at blive snakket med og kælet for.

Vi vægter dyrevelfærd meget højt.

De særlige gode betingelser – herunder de optimale græsnings- og opdrætsforhold, hvor dyrene ofte spiser vilde urter og bevæger sig meget, så de ikke danner store fedtlag afspejler sig i de møre, velsmagende kødvarer.

 

Økologi, naturkød og smag

Her hos Treshøje Gårdbutik hjælper vi dig med at få øget tilgængelighed til de bedste lokale råvarer, som er fyldt med den gode nordjyske smag.  
Med vores webshop ønsker vi, at vores kunder skal have adgang til dejlige spiseoplevelser igennem det varesortiment, som vi tilbyder, og vi vil samtidig gerne understøtte vigtigheden af, at vi også passer på og plejer den natur, som vi alle er afhængige af og er en stor del af. 

Kvæget er dermed ikke blot opdræt af kød til almindeligt forbrug, men løser samtidig en meget vigtig opgave i og med, at de også er naturplejere på de store, fredede naturarealer, som de afgræsser.

Derfor sælger vi dansk naturkød fra racen Galloway, som er særligt velegnede til at pleje naturen her på gården samt hederne ved Fosdalen, men også opdræt af dansk, økologisk kvæg fra den kødfulde race Limousine, der plejer de store fredede naturarealer på Naturreservatet Vejlerne – Aage V. Jensens Fonde.
Dyrene slagtes, når de har den rette alder, og vi prioriterer at oksekødet modner den rette tid inden det kommer til vores webshop.
Det giver kødet den optimale struktur, mørhed og munder ud i smagsoplevelser i en klasse for sig.

 

Galloway græsser vilde urter Treshøje Gårdbutik

Naturkød og økologiske kvalitetsprodukter hjem til dig

Med webshoppen vil vi gerne bidrage til, at vores kunder får en lettere adgang til økologiske kvalitetsprodukter. Du kan nemlig hurtigt og nemt bestille dine helt egne favoritudskæringer, som efter optøning er klar til at tilberede på grillen eller i ovnen. Igennem kødkasserne kan du afprøve det lokale, økologiske kød, og forhåbentlig få smag for det nordjyske kvalitetskød. 

Vi leverer kødkasser i hele Danmark (dog ikke til ”ikke brofaste øer”) direkte til din gadedør eller til dit sommerhus med et fragtfirma 1 gang ugentligt - hver torsdag.

Bestil tirdag inden kl. 10.00 og få leveret kassen på din adresse torsdag inden kl. 17.00.

Ønsker du at købe varerne ferske direkte fra slagteriet, så send os en mail med din forespørgsel. 

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du i øvrigt har spørgsmål eller kommentarer. 

 

Bæredygtighed

Her hos Treshøje Gårdbutik er CO2 aftryk og bæredygtighed også vigtige parametre, som vi hele tiden arbejder med. Derfor har vi også bibeholdt skovdrift på ejendommen og planter ofte også nye skove med træer, når jorden er i omdrift. Senest i foråret 2020 er der plantet 7.500 nye træer. Træer er nemlig formidable "CO2 støvsugere", som mindsker CO2 belastningen fra dyrene, og vi sigter mod fremtidig bæredygtig drift. Samtidig sælger vi helt bevidst kun dansk opdrættet kvæg, der primært er græsfodret, hvor dyrene og foderet netop ikke skal importeres fra fjerne verdenshjørner med endnu større CO2 belastning til følge.

Du kan være med til at understøtte den bæredygtige dagsorden her på gården ved støtte vores helt eget  bæredygtige økosystem, som hedder Spis en bøf og plant et træ.

 

 

Naturen fascinerer med rigdom og skønhed - også i vores fødevarer.

Det værner vi om hos Treshøje Gårdbutik.